Fin Areena
Fin Areena

Rouva Presidentti 2012 HD

Maaliskuussa 2012 saa ensi-iltansa dokumenttielokuva tasavallan presidentti Tarja Halosesta. Elokuvassa Rouva Presidentti seurataan Suomen ensimmäisen naispresidentin arkea ja elämää lähes puolentoista vuoden ajan hänen virkakautensa loppuun asti. Rouva Presidentti on elokuva Suomesta, presidentistä johtajana ja rivakasta naisesta instituution takana.
Koskaan aikaisemmin ei Suomessa ole kamera seurannut tasavallan presidentin arkea näin pitkään ja läheltä kuin 30.3.2012 ensi-iltaan tulevassa Rouva Presidentti -elokuvassa. Ohjaaja Aleksi Bardy tuo katsojille ainutlaatuisen näkökulman yhteiskunnallisen vaikuttamisen ylimmälle tasolle ja sen taakse. Tuloksena on kansainvälisestikin harvinaislaatuinen, kiertue-elokuvien tyyppinen seurantadokumentti, jossa selostuksen sijasta tilanteet puhuvat puolestaan ja kuljettavat katsojaa presidentti Halosen elämään.
– Saimme tilaisuuden päästä seuraamaan elämää Suomen presidentin back stagella. Lopputuloksena on välitön ja huumoriakin sisältävä näkymä siitä, millaista on presidentin arki ja millainen ihminen on Tarja Halonen virallisen instituution takana, kertoo elokuvan ohjaaja Aleksi Bardy.
Elokuvan tuotantoryhmä kulkee presidentti Halosen matkassa Suomessa ja ulkomailla, kabineteissa ja vapaalla. Dokumentti kuvaa arkea ja juhlaa vuoden 2010 marraskuusta ensi maaliskuun alkupäiviin, jolloin presidentti Halonen luovuttaa vallan seuraajalleen. Rouva Presidentti -elokuvassa katsoja on läsnä tilanteissa, joita ei ennen ole ollut mahdollista nähdä: tilanteet juuri ennen merkittäviä julkisia tapahtumia ja niiden jälkeen, matkat ja siirtymät sekä kaikki tehtävät, joista työ muodostuu.
Elokuvan tuottajien Miia Haaviston ja Osku Pajamäen mukaan kameran pitkä läsnäolo ja pääsy hyvin erilaisiin tilanteisiin piirtää kuvaa myös siitä, millaista on olla naisjohtajana Suomessa ja kansainvälisesti.
Katso Rouva Presidentti
Rouva Presidentti
Suomen
HD
Alkuperäinen nimi:

Rouva Presidentti DVD/HD/VOD

Taille: 2.9 Gb
LE GENRE:Dokumentti, Kotimainen
Ohjaaja: Aleksi Bardy
Kesto: 1 t 26 min
Pääosissa: N/A

  • Elokuvia Verkossa
  • Traileri ››